Gå til forsiden

ForsideLæs om oversættelse, tolkning og undervisningSe prisoversigterOm vore erfaringer og hvad vi kanKontaktinformation og kørselsvejledningTips om kundekontakt med Kina
Skriftlige oversættelserTolkning ved forretningsmøder etc.Hold- eller privatundervisning
 

Om sproget

Mandarin - det talte sprog
Mandarin (rigskinesisk) er det sprog der tales af flest mennesker i verden.
Sproget er stærkt koncentreret i Kina, men det tales dog også i Taiwan, Hong Kong og Singapore. Ud over fastlandet Kina findes der dialekter, der er meget anderledes – men overalt i Kina undervises der i skolerne på mandarin. Derfor kan man sige, at hver person har 2 modersmål – mandarin og den lokale dialekt.

De 2 skriftsprog
Skriftsproget i Kina hedder ”forenklet kinesisk” (engelsk: Simplified Chinese). Det består af godt 6700 tegn. Skriftsproget har den fordel, at det kan læses og forstås uanset lokale dialekter i det talte sprog.

Det andet skriftsprog hedder ”traditionelt kinesisk” (eng.: ”Traditional Chinese”). Det anvendes i Taiwan og Hong Kong, samt blandt udvandrede kinesere i USA. Det består af godt 12.000 tegn.
Men dette skriftsprog er ildeset i fastlandet Kina! Derfor kan det give problemer, hvis man bruger denne skrifttype andre steder end Taiwan og Hong Kong.

Begge skriftsprog kan vælges hos Kinesisk Oversættelsesbureau. Du vælger også selv, om du kun vil lære mundtligt kinesisk, eller om du vil lære et af skriftsprogene også.


Tilbage...

 
 
  Indgangen til Himlens tempel, Beijing